Wie zijn wij


Wie zijn wij

Onze buitenschoolse locatie: de Kanjers in Bleiswijk, is een ontdek en doe BSO! Bij de Kanjers willen we elk kind de kans geven om zich in een veilige omgeving te ontwikkelen en ontplooien.
Onder toezicht van ons professioneel en gediplomeerd team wordt elke dag een leuke sfeer gecreëerd. De locatie bied kinderen veel bewegingsruimte waarin veilig en vertrouwd gespeeld kan worden. Gelegen aan een groene – sportieve omgeving is elke dag weer een nieuw avontuur. Wij vinden het belangrijk dat kinderen na schooltijd lekker in alle vrijheid kunnen ontspannen en spelen in een andere omgeving dan het schoolgebouw. Zo kunnen zij een beter onderscheid maken tussen school en vrije tijd. BSO de Kanjers werkt met een pedagogisch programma waarin het centrale thema “ontdekken en doen” telkens terug komt. Het programma bevat het onderdeel sport, waardoor de kinderen veel bewegen en buiten zijn. Een ander onderdeel in het programma is creatief en expressie, waarin we de kinderen activiteiten bieden op gebied van knutselen, dansen en toneelspelen. Tijdens de opvanguren staat de kinderparticipatie voorop. Dit houdt in dat de kinderen mogen meedenken en zelf bepalen wat ze uiteindelijk willen doen.


Binnen de BSO de Kanjers zijn 2 verticale groepen: de Kaasclub en Beestenboel. Dit betekent dat er in iedere groep kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar worden opgevangen. Aangestuurd door drie vaste werknemers en twee vaste invallers waardoor uw kind elke dag een bekend gezicht op de groep heeft. Per dag kunnen wij maximaal 20 kinderen opvangen bij de Beestenboel en maximaal 10 kinderen bij de Kaasclub.
De ruimtes van de Kanjers zijn afgestemd op het ontwikkelingsniveau van de kinderen. In elke ruimte gebeurt wat. Er staat een grote groepstafel waaraan we met de kinderen na schooltijd drinken en fruit eten. Er is een tv waar de kinderen dvd’s kunnen kijken wanneer het slecht weer is. Er staan grote banken waar de kinderen lekker op kunnen ploffen of een boekje kunnen lezen. Ook is er voor de kinderen een computer waar ze spelletjes op kunnen spelen. Het scherm van de computer is voor de pedagogisch medewerkers makkelijk zichtbaar, zo kunnen zij altijd met de kinderen meekijken. Verder is er een poppenhoek, een kast met spelletjes, een knutseltafel, een verkleedhoek, een leeshoek en een bouwhoek. Met slecht weer wordt de binnenruimte ook weleens ingericht voor sport en spel. Oudere kinderen kunnen aan tafel huiswerk doen en kunnen hierin begeleid worden. De buitenruimte is zo ingericht dat er van alles te ontdekken valt. Op de locatie zijn twee grote speelcontainers vol met buitenspel materiaal. Rond de buitenruimte staat een hek, waardoor kinderen veilig en onbezorgd kunnen spelen. De locatie is gelegen rondom de sportvelden (voetbal, hockey en korfbal) en heeft een eigen sportveld die veel mogelijkheden bied om te sporten. Verder mogen de kinderen ook met de aanwezige stepjes, karretjes, driewielers en skelters om het gebouw heen rijden. Kortom op BSO de Kanjers zitten de kinderen niet stil.
Tijdens de schoolvakanties verzorgen wij leuke uitstapjes in de buurt en regio. Een leuke fotospeurtocht door Bleiswijk of een trip naar een attractiepark in de buurt komen elke vakantie terug. Verder worden op de locatie clinics en workshops aangeboden. De wensen en behoefte vanuit onze ouders spelen een belangrijke rol in ons bestaan. Met onze oudercommissie (OC) hebben we een klankbord in huis, die ons voorziet van belangrijke adviezen.

Nieuwsgierig geworden?

U bent altijd welkom!

Maak een afspraak met een van onze medewerkers op de locatie om eens langs te komen. Uw kind mag ook vrijblijvend 2 a 3 keer kosteloos wennen.